Omgeving La Chapelle d'Abondance

Het nieuwe ROMEX project LES CHÂTEAUX D’ABONDANCE ligt in het unieke, authentieke Franse bergdorpje Abondance in de Abondance vallei, oftewel de ‘Vallei van Overvloed’.

En……in overvloed is er werkelijk van alles: zon en sneeuw, het ruige berggebied van de Haute Savoie, de overdadige Savoyaardse keuken, het Meer van Genève (Lac Leman) en het aangrenzende Zwitserland met beroemde mondaine steden als Genève, Lausanne en Montreux.

Abondance ligt in het skigebied van LES PORTES DU SOLEIL en in de komende jaren zal er hier stevig blijvend worden geïnvesteerd in de infrastructuur, zowel door de overheid, als door andere internationale investeerders. Zo zullen in de authentieke en pittoresque skidorpen Abondance en La Chapelle d’Abondance meerdere direkte skiverbindingen komen met Les Portes du Soleil.

De skimogelijkheden van Les Portes du Soleil zijn onbegrensd en Europa’s grootste skigebied is ABSOLUUT SNEEUWZEKER. Van December tot soms ver in Mei kan men genieten van een overvloed aan zon en sneeuw. De beginners en families met kleine kinderen kunnen al prima terecht op de lokale skipistes van Abondance, tegenover uw Château. Binnen ‘no-time’ begeeft u zich ook op de ruim 650 km skipistes van Les Portes du Soleil.

Ook deze skipistes zijn uitgestrekt en breed voor de beginnende skiër en families met kinderen tot steil en smal voor de echte cracks. Wachttijden bij de liften kent men vrijwel niet, vanwege de grote liftcapaciteiten en de uitgestrektheid van de skigebieden. U treft hier vele bekende plaatsen aan als AVORIAZ en MORZINE en het Zwitserse Morgins en Les Crosets. Alpine Skiën, Snowboarden, Langlaufen (Nordic Walking), Rodelen, het is allemaal mogelijk in dit prachtige skigebied met veel bomen en bospaden.