Omgeving Gerlos

Dorp Gerlos
Het prachtige, knusse bergdorp Gerlos ligt op de grens van de provincies Tirol en Salzburgerland. Met name Nederlanders weten de weg naar het gezellige Oostenrijkse dorpje jaarlijks goed te vinden.

Met haar hoofdstraat vol verschillende accomodaties, vele cafeetjes en bars en gezellige restaurantjes, biedt Gerlos ook prima après-ski mogelijkheden. Sinds Gerlos deel uitmaakt van de immens grote Zillertal Arena kan er, zonder onderbreking, eindeloos geskied worden.

Neem wel sneeuwkettingen mee, het ligt niet pal aan de snelweg!

Gebied & pisten
Sinds Gerlos verbonden werd aan de Zillertal Arena, is het aantal kilometer pistes explosief toegenomen. Het hooggelegen gebied is absoluut sneeuwzeker.

De Isskogellift leidt de beginners naar tal van brede blauwe pistes. Gevorderden kunnen zich uitleven op de vele rode en zwarte pistes, eindeloze tochten ondernemen of uitdagende afdalingen maken in het nabijgelegen Könnigsleiten.

Echte pioniers kunnen ook naast de pistes op avontuur in de Tiefschnee.

Snowboard / Langlauf
Voor snowboarders ligt er op de Isskogel een spectaculaire half-pipe en een waanzinnig snowpark. Ook Langlaufers hoeven niet stil te zitten in Gerlos. Loipes in overvloed!

Wandelen
Verschillende wandelroutes slingeren door het prachtige alpenlandschap. De Krummbachalm (1890m) is bijvoorbeeld te voet te bestijgen. Andere routes leiden naar het dorpje Wald of naar de Lackenalm (1405m).

Voor de kinderen / families
Kinderen kunnen terecht in Kinderland, waar skiën en spelen hand in hand gaan. Vanaf twee jaar kunnen de kinderen al terecht bij de skischolen van Gerlos.
Skileraren of –leraressen zijn er van diverse nationaliteiten, zoals Nederlanders, Duitsers, Engelsen en Oostenrijkers. Verder zijn er in de nabije omgeving een verlichte rodelbaan, schaatsbaan en een squashhal.

Après-ski
De Oostenrijkers hebben een reputatie als het gaat om gezelligheid. Als de schemering inzet, is het goed en gezellig toeven in de vele horecagelegenheden die Gerlos rijk is. Legendarisch zijn de “Cin-cin” en "Little London".

Bratwürsten en schnitzels gaan dan als warme broodjes over de toonbank en de ‘schlagers’worden uit volle borst meegezongen. Onvermoeibaren kunnen tot diep in de nacht dansen in bijvoorbeeld de “Country Club”.

APRES-SKI dus met hoofdletters in Gerlos!

Skischool en skiles
Gerlos heeft een zeer goede skischool:  Adventure Snowsportschule
Gerlos Total

Voor meer informatie zie: www.schischule-gerlos.at  of e-mail: mail@schischule-gerlos.at

Adres: 6281 Gerlos Nr. 176

Après-ski en uitgaan
14 restaurants • 9 bars • 12 cafés • 1 disco • biblioteek

Wellness, Sport & Fitness
massages • parasailing • indoor tennis • squash

Andere winteractiviteiten
30 km wandelpaden • rodelen: 1,5 km sledepiste in het Krummbachtal, dagelijks open van 18.00 tot 22.00 uur