Historie

Hoewel ROMEX Investments in 2008 is opgericht, gaat het verhaal over het ontstaan van de ontwikkeling van hun luxe vakantie-appartementen in Oostenrijk veel verder terug:
Zo vertelt Paul:
‘Een paar jaar geleden kwamen we in contact met een Oostenrijks echtpaar, dat een hotel bezat in Tirol, Oostenrijk. Het hotel was echter zeer verouderd en financieel gezien op sterven na dood. Er zou voor vele miljoenen moeten worden geïnvesteerd om de hotelexploitatie weer enigszins rendabel te kunnen maken. 

We opperden toen (lees begin 2006) het idee om de hotelexploitatie te stoppen en het gebouw om te bouwen in zeer luxe en moderne vakantie-appartementen voor verkoop aan met name buitenlanders. 

Dit was op zich een prima idee, maar makkelijker gezegd, dan gedaan. Afgezien van alle technische ombouwperikelen, die uiteindelijk wel weer konden worden opgelost, werden we geconfronteerd met de nodige juridische problemen. 

Oostenrijk bestaat bijvoorbeeld uit een aantal provincies (kantons), die ieder op zich weer hun eigen wetgeving hebben. Wij kregen met ons eerste project Residence Zillertal in Gerlos te maken met de wetgeving van Tirol, die aanzienlijk afwijkt van de Europese regelgeving. Uiteindelijk, na meer dan een jaar, zijn we er middels een uitstekend juridisch contacten-netwerk in geslaagd een goed en werkbaar compromis met de overheden te bewerkstelligen. Vervolgens kregen we de bouwvergunningen, lanceerden we de marketingcampagne en konden we beginnen met de verkoop. Het was inmiddels wel najaar 2007!