Historie

Hoewel ROMEX Investments in 2008 is opgericht, gaat het verhaal over het ontstaan van de ontwikkeling van hun luxe vakantie-appartementen in Oostenrijk veel verder terug.

Zo vertelt Paul:

‘Een paar jaar geleden kwamen we in contact met een Oostenrijks echtpaar, dat een hotel bezat in Tirol, Oostenrijk. Het hotel was echter zeer verouderd en financieel gezien op sterven na dood.Er zou voor vele miljoenen moeten worden geïnvesteerd om de hotelexploitatie weer enigszins rendabel te kunnen maken. We opperden toen (begin 2006) het idee om de hotelexploitatie te stoppen en het gebouw o m te bouwen in zeer luxe en moderne vakantie-appartementen voor verkoop aan met name buitenlanders.

Dit was op zich een prima idee, maar makkelijker gezegd, dan gedaan. Afgezien van alle technische ombouwperikelen, die uiteindelijk wel weer konden worden opgelost, werden we geconfronteerd met de nodige juridische problemen. Oostenrijk bestaat bijvoorbeeld uit een aantal provincies (kantons), die ieder op zich weer hun eigen wetgeving hebben. Wij kregen met ons eerste project Residence Zillertal in Gerlos te maken met de wetgeving van Tirol, die aanzienlijk afwijkt van de Europese regelgeving. Uiteindelijk, na meer dan een jaar, zijn we er middels een uitstekend juridisch contacten-netwerk in geslaagd een goed en werkbaar compromis met de overheden te bewerkstelligen. Vervolgens kregen we de bouwvergunningen, lanceerden we de marketingcampagne en konden we beginnen met de verkoop. Het was inmiddels wel najaar 2007!

Vervolgens is Romex in 2008 verder gegaan met de ontwikkeling van een ander project, direct gelegen achter Residence Zillertal, genaamd Gerlos Alpine Estate. In 2010 is dit project opgeleverd. Iets verder in het centrum van Gerlos was er voor Romex nog een mogelijkheid om een project te ontwikkelen. Gerlos Mountain Estate is eind 2011 opgeleverd en vanaf dat moment in de verhuur gegaan.

Na de drie opgeleverde projecten in het populaire Gerlos is Romex op zoek gegaan naar andere locaties. Hierdoor is Romex terecht gekomen op de Franse markt, waar zij eind 2012 het appartementencomplex Mont Blanc Alpine Estate heeft neergezet.

Vervolgens is Romex weer terug gegaan naar de Oostenrijkse markt, waar zij een kleinschalig complex ontwikkeld heeft in Kaprun, genaamd Kaprun Glacier Estate die in de zomer van 2013 is open gegaan.

De twee meest recent gebouwde complexen liggen gelegen in de Wildschönau, in het dorp Niederau. Het grote complex, Residenz Drachenstein Wildschönau ligt vlakbij het kleinere complex, Kristall Plaza Niederau. Bij Kristall Plaza heeft Romex tevens haar eerste restaurant geopend, genaamd Glennie’s Resto & Ginbar.

Momenteel is Romex bezig met de ontwikkeling van het allernieuwste project, Residenz Illyrica Tirol in Westendorf. Dit luxueuze appartementen-hotel is ook voorzien van een Glennie’s Resto.

Romex: Nieuwste project

Het allernieuwste project Residenz Illyrica Tirol bevindt zich in het centrum van Westendorf met rondom een prachtig uitzicht op de Kitzbüheler Alpen en het dorp. De locatie ligt slechts 300 meter van de eerste liften.