Alpen, beleggen.

2G-regel in Oostenrijk van kracht: alleen nog gevaccineerd of genezen op wintersport naar Oostenrijk

  • Gepubliceerd op 8 november, 2021

In Oostenrijk zijn de Coronamaatregelen vanaf maandag 8 november aangescherpt.

Waar eerst een 3G-Coronabewijs voldoende was om binnen te komen, is dit nu veranderd in de 2G-regel.

Dit betekent dat je vanaf 8 november gevaccineerd óf genezen moet zijn om in Oostenrijk bijvoorbeeld een restaurant of hotel binnen te komen. deze maatregel geldt vanaf 12 jaar.

Vanaf 15 november geldt de 2G-regel ook voor in de skiliften. Een negatieve test is dus niet meer voldoende wanneer je op wintersport wilt gaan. Als gevolg daarvan zijn de FFP2-maskers vanaf dan niet meer verplicht in het skigebied.

Geldigheid Coronabewijs verkort

Door de Coronamaatregelen wordt het voor niet-gevaccineerde vrijwel onmogelijk om komende winter in Oostenrijk op wintersport te gaan. Dit komt mede, omdat de 2G-regel vanaf 15 november ook in de skiliften gaat gelden.

Daarnaast wordt ook de geldigheid van het Coronabewijs ingekort. Een QR-code is na de 2evaccinatie nog 9 maanden geldig (dit zou de motivatie voor een derde vaccinatie moeten vergroten). Een vaccinatie van het Janssen-vaccin, dat oorspronkelijk als eenmalige prik bedoeld was, is slechts nog geldig tot 3 januari.

Gevaccineerde met het Janssen-vaccin die na deze datum op wintersport willen, zullen een tweede vaccinatie moeten halen.

FFP2-masker

De FFP2-maskers zijn door de 2G-regel in skigebieden vanaf 15 november niet meer verplicht. Op alle plaatsen waar de 2G-regel niet geldt, wordt dit masker wel de standaard. Je hebt een FFP2-masker bijvoorbeeld nodig voor het openbaar vervoer.

Romex: Nieuwste project

Het allernieuwste project Residenz Illyrica Tirol bevindt zich in het centrum van Westendorf met rondom een prachtig uitzicht op de Kitzbüheler Alpen en het dorp. De locatie ligt slechts 300 meter van de eerste liften.