Alpen, beleggen.

Oostenrijk: Nederland als virusvariantgebied

  • Gepubliceerd op 26 december, 2021

Nederland, Groot-Brittannië, Denemarken en Noorwegen zijn tot virusvariantgebied verklaard. Vanaf 25 december 2021 mogen in principe alleen personen met een drievoudige vaccinatie of tweemaal gevaccineerd met het Janssen-vaccin en een negatieve PCR-test (niet ouder dan 48 uur) vanuit deze vier landen zonder quarantaine het land binnenkomen. Voor alle andere personen uit de bovengenoemde landen geldt dat men na binnenkomst 10 dagen in quarantaine moet, men zich moet registreren en een negatieve PCR-test moet kunnen voorleggen. Er zijn uitzonderingen voor mensen met een herstelbewijs.

Voor reizigers die uit Nederland, Groot-Brittannië, Denemarken en Noorwegen komen, geldt het volgende:

  • Registratieverplichting (registratieformulier) en een quarantaine van 10 dagen & gratis testen op de vijfde dag d.m.v. een PCR-test. De dag van binnenkomst moet worden beschouwd als “dag nul”.
  • Toegang vanuit gebieden met een virusvariant is mogelijk zonder quarantaine voor personen die drievoudig gevaccineerd zijn en een bewijs van een negatieve PCR-test (niet ouder dan 48 uur) voor kunnen leggen.
  • Personen tweemaal gevaccineerd met het Janssen-vaccin, mogen zonder quarantaine naar binnen maar moeten een negatieve PCR-test (niet ouder dan 48 uur) voor kunnen leggen.
  • Je bent hersteld, en 2 keer gevaccineerd, of je bent 2 x gevaccineerd en daarna hersteld, of je bent gevaccineerd, genezen en daarna nog een keer gevaccineerd, dan word je ook als geboosterd gezien. Let op dat het herstelbewijs niet ouder is dan 180 dagen. Je moet wel een negatieve PCR-test laten zien die niet ouder is dan 48 uur bij aankomst in Oostenrijk. Let op: Als je door de recente besmetting nog positief test op corona moet je deze medische verklaring uitprinten, door een arts laten ondertekenen en meenemen.

Wil je meer informatie over de huidige maatregelen die gelden voor Nederlanders om Oostenrijk binnen te treden? Ga dan naar: www.austria.info

Romex: Nieuwste project

Het allernieuwste project Residenz Illyrica Tirol bevindt zich in het centrum van Westendorf met rondom een prachtig uitzicht op de Kitzbüheler Alpen en het dorp. De locatie ligt slechts 300 meter van de eerste liften.