Corona update Oostenrijk en Frankrijk

  • Gepubliceerd op 17 januari, 2021

Corona update Oostenrijk 

In de afgelopen persconferentie heeft Bondskanselier Sebastian Kurz bekendgemaakt dat de harde lockdown in Oostenrijk wordt verlengd tot en met 7 februari. Diverse maatregelen worden ook verscherpt.

Vanaf 8 februari hoopt Kurz dat de eerste versoepelingen plaats kunnen vinden in Oostenrijk. Echter, de horeca en hotels horen vallen nog niet onder de versoepelingen. De hotels en horeca kunnen op zijn vroegst pas vanaf eind februari weer open. Halverwege februari wordt hier meer bekendheid over gegeven. Toerisme zal dus voorlopig nog niet mogelijk zijn in Oostenrijk.

Voorlopig blijven de strenge regels van de Oostenrijkse lockdown nog van kracht, waarbij enkele regels verscherpt worden. Er gold namelijk een afstandsregel van één meter, welke nu wordt aangepast naar twee meter. Het dragen van een FFP2-masker wordt op meerdere plaatsen verplicht. Dit type mondmasker was al verplicht in de skiliften. Naar verwachting zal Oostenrijk vanaf 8 februari de eerste versoepelingen kunnen doorvoeren, denk hierbij aan het openen van de scholen, kappers en dergelijke.

 

Corona update Frankrijk

In Frankrijk is er momenteel nog steeds sprake van een harde lockdown. Hieronder geven wij de belangrijkste maatregelen weer die momenteel van kracht zijn in Frankrijk:

  • Sinds 16 januari is de avondklok in Frankrijk vervroegd. Er geldt nu namelijk een avondklok van 18:00 uur tot en met 06:00 uur.
  • Mondkapjes zijn overal verplicht, zelfs buiten in drukke gebieden.
  • De winkels zijn geopend.
  • Thuis werken blijft verplicht, mits dit mogelijk is.
  • Hotels mogen open, echter is de hotelhoreca gesloten en is alleen roomservice mogelijk.
  • Toerisme is voorlopig niet toegestaan in Frankrijk. Het is ook niet mogelijk om als toerist naar Frankrijk af te reizen. Alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan.
  • Restaurants, café’s, musea, bioscopen, sportscholen en skigebieden (de liften zijn dicht) blijven voorlopig nog gesloten.

Brochure aanvragen

Het allernieuwste project Residenz Illyrica Tirol bevindt zich in het centrum van Westendorf met rondom een prachtig uitzicht op de Kitzbüheler Alpen en het dorp. De locatie ligt slechts 300 meter van de eerste liften. Heeft u interesse in een appartement van het allernieuwste project Residenz Illyrica Tirol? Vraag dan nu de brochure aan.

Brochure aanvragen