Investeren in Oostenrijk

Oostenrijk is meer dan alleen het iconische wintersportparadijs dat velen van ons kennen. Terwijl de majestueuze Alpen en levendige après-ski het land een winterse allure geven, neemt het toerisme ook in de andere seizoenen sterk toe. Een eigen vakantiewoning in Oostenrijk spreekt bij veel Nederlanders tot de verbeelding.

Investeren in vastgoed

Investeren in een luxe appartement in Oostenrijk biedt niet alleen de charme van het bezitten van uw eigen tweede huis, maar het is ook een veilige manier van beleggen in het topsegment van internationale vakantiewoningen. Deze eigendommen, vaak gelegen op triple-A locaties, zijn gewilde bestemmingen voor toeristen en uitstekend te verhuren.

Voor- en nadelen van het kopen van een vakantiewoning in Oostenrijk

De luxe vakantiewoningen van Romex-Investments staan bekend om hun hoogwaardige en duurzame kwaliteit. In combinatie met een professioneel verhuurconcept heeft u niet alleen een tweede huis in Oostenrijk, maar ook een lucratieve bron van inkomsten.

Zijn er dan helemaal geen risico’s? Uiteraard komt een vastgoedinvestering met een aantal risico’s, waaronder het feit dat u uw kapitaal voor langere tijd vastzet, de economische schommelingen op de vastgoedmarkt en specifieke regelgeving voor buitenlandse kopers. Romex-Investments geeft u alle ondersteuning bij uw oriëntatie op de markt, het kopen, bezitten en verkopen van vastgoed in Oostenrijk. Zo nemen we de meeste nadelen voor u weg.

Rendement

Investeren in een vakantiewoning in Oostenrijk biedt een uitermate aantrekkelijk rendement. Na aftrek van eventuele hypotheeklasten, belastingen en operationele kosten kan het rendement tussen de 3 en 6% liggen.

Investeringstips

Bij het investeren in een vakantiewoning in Oostenrijk is het uiteraard belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen. Doe daarvoor eerst grondig marktonderzoek en krijg een gevoel voor de gemiddelde prijzen in de regio van uw voorkeur. Bereken ook het verwachte rendement op uw investering en denk aan de logistiek van het beheer van de woning, zoals onderhoud, verhuur en belastingen. Romex-Investments heeft een eigen verhuurafdeling, Romex Restate, die het verhuurbeheer volledig voor u uit handen neemt. Dit helpt u het maximale rendement uit uw investering te halen.

Vind de juiste locatie

Zoekt u de juiste locatie om te investeren in een appartement in Oostenrijk? Begin dan met het verkennen van de verschillende regio’s. Het Salzburgerland en Tirol is populair onder Nederlanders, maar er zijn andere gebieden die wellicht beter aansluiten bij uw wensen en budget.

Kies bij voorkeur een locatie die het hele jaar door populair is. Ook gebieden die goed bereikbaar zijn, trekken doorgaans meer toeristen aan. De aanwezigheid van voorzieningen zoals restaurants, winkels en recreatieve faciliteiten is een pre. Een goede locatie gevonden? Voel de sfeer van het gebied, praat met de lokale bevolking en evalueer of de plek overeenkomt met wat u zoekt. De expertise van Romex-Investments maakt het proces van het vinden van de perfecte locatie in Oostenrijk voor uw vakantiewoning eenvoudiger en meer gericht.

Wet- en regelgeving

Oostenrijk hanteert een specifieke set regels als het gaat om het aanschaffen en verhuren van vakantiewoningen. De meeste vakantiewoningen zijn bijvoorbeeld onderworpen aan de Gewerbliche wetgeving. Dit houdt in dat u als eigenaar de verplichting heeft om de woning te verhuren. Deze woningen zijn vaak strategisch gelegen in toeristische hotspots.

Betrouwbare partners

Bij het investeren in Oostenrijk is het cruciaal om samen te werken met een betrouwbare partner die u begeleidt bij het aankoopproces. Zelfs wanneer u gelooft dat u alles zelfstandig kunt doen, loopt u tegen uitdagingen aan. In dit opzicht heeft Romex-Investments zich bewezen als een betrouwbare partner met jarenlange ervaring in het begeleiden van investeerders. Vaak is het zo dat de voordelen van zo’n samenwerking met Romex-Investments ruimschoots opwegen tegen de kosten.

Neem contact op

Overweegt u te investeren in Oostenrijks vastgoed? De experts van Romex-Investments begeleiden u zorgvuldig tijdens elke stap van het aankooptraject. U mag altijd rekenen op een vast en betrouwbaar aanspreekpunt voor al uw vragen. Interesse? Neem gerust contact met ons op of vraag onze brochure aan voor meer informatie.

 

Romex: Meest recent opgeleverde project