Bij Romex investeren in Spanje

Romex Investments bestaat inmiddels ruim 15 jaar. Het bedrijf heeft een grote naamsbekendheid opgebouwd als dé projectontwikkelaar in de Alpenlanden (Oostenrijk en Frankrijk). Romex wil haar business uitbreiden en haar markt verbreden. Het bedrijf wil dit gaan realiseren door o.a. te gaan ontwikkelen op echte zomerlocaties.

Voor dit gloednieuwe project heeft Romex een Investeringsfonds opgezet, waarmee het bedrijf kapitaal wil aantrekken voor de aankoop van het grondstuk in Spanje en het benodigde werkkapitaal. Hierdoor kunt u bij ons investeren in vastgoed in Spanje.

Vraag hier de prospectus aan

 

Over het project

Het project betreft de aankoop van een perceel van circa 5.500 m2 in de bruisende badplaats Villajoyosa, een oud vissersdorpje in Spanje. Dit perceel ligt op slechts 20 meter afstand van het strand en de azuurblauwe zee.

Dit vastgoedproject is bestemd voor toeristische doeleinden en biedt de mogelijkheid tot de ontwikkeling van een luxueus 4-sterren Plus appartementenhotel, bestaande uit ca. 40 appartementen, ondergrondse parkeergarage, wellnessvoorzieningen met zwembaden en een fitnessruimte. De locatie is een bruisende badplaats tussen de bekende steden Alicante en Benidorm en is slechts 40 minuten rijden van de luchthaven van Alicante verwijderd. Daarnaast biedt de nabijgelegen omgeving een schat aan andere aantrekkelijke badplaatsen, zoals Albir, Altea, Denea en Moreira.

Prospectus aanvragen

Investeren in Spanje

Voor de financiering van dit project heeft Romex een investeringsfonds opgericht. Er worden maximaal 7.500 participatiebewijzen beschikbaar gesteld met elk een waarde van € 1.000,-. Om zelf via dit project te investeren in Spanje vragen we u dat u minimaal 125 participatiebewijzen aanschaft, wat overeenkomt met een instapbedrag van € 125.000,-. Het is mogelijk om uw instapbedrag te verdubbelen naar bijvoorbeeld € 250.000,- of € 500.000,-.

De looptijd van de investering bedraagt 36 maanden (3jaar). Elk jaar ontvangt u een rentevergoeding van 6,8% per jaar op het ingebrachte kapitaal.

Financiering

De aankoop van dit unieke stuk land vereist een investering van € 6,5 miljoen, exclusief BTW. Daarnaast omvatten de initiële kosten van het project, die ongeveer € 1 miljoen bedragen, onder andere architectonische ontwerpkosten, vergunningskosten, geologische en bodemonderzoeken, evenals uitgaven voor marketing, verkoop en andere opstartkosten.

De financiering die we zoeken, zal worden aangewend voor de aankoop van het grondstuk en de initiële kosten en zal dienen als eigen vermogen en werkkapitaal voor het project met een totaalbedrag van € 7,5 miljoen.

Commanditaire vennootschap

Met het Romex Investeringsfonds Spanje neemt u deel aan een commanditaire vennootschap (CV). Binnen de CV bent u een commanditaire vennoot, daardoor bent u alleen aansprakelijk voor eventuele verliezen tot het bedrag van uw investering.

Notarieel toezicht

Voor de controle van de jaarstukken zal een Spaanse notaris toezicht houden op de participaties, aangezien het project en het bijbehorende onroerend goed in Spanje zijn gevestigd. Uw participatie zal alleen worden gebruikt voor het doel waarvoor de CV is opgericht.

Verhandelbaarheid

Met instemming van alle partners is het mogelijk om uw aandeel te verhandelen. Als er geen koper wordt gevonden, heeft de beherend vennoot het recht om dit aandeel jaarlijks aan te kopen of aan te bieden aan andere vennoten, met een maximumbedrag van € 500.000,- per jaar.

ESG beleid

Het ESG beleid houdt in dat factoren op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur worden meegewogen bij de selectie en het beheer van deelnemingen in bedrijven. Voor het Romex Investeringsfonds geld het volgende:

  • In het beleggingsbeheer stelt Romex duurzaamheidskwesties niet centraal. Gebeurtenissen of omstandigheden met betrekking tot milieu, maatschappij en bestuur die mogelijke aanzienlijke negatieve impact kunnen hebben op de waarde van de beleggingen worden niet in acht genomen.
  • Bovendien wordt er bij Romex geen beoordeling gemaakt van de verwachte effecten van duurzaamheidsrisico’s op het rendement van de onderliggende investeringen.
  • In het beloningsbeleid van Romex spelen duurzaamheidsrisico’s geen doorslaggevende rol. Dit komt voort uit het standpunt dat er weinig tot geen noemenswaardige duurzaamheidsrisico’s worden herkend in relatie tot de beleggingen.
  • Romex houdt geen rekening met ESG-aspecten bij het beheer van de beleggingen. Dit is gebaseerd op de overtuiging dat de beleggingen weinig tot geen merkbare invloed hebben op factoren die verband houden met ESG.

Fiscaliteiten

Investeren in een CV brengt ook enkele fiscale consequenties met zich mee. Hiervoor verwijzen wij u in eerste instantie door naar uw eigen belastingadviseur. Desgewenst kan Romex Project B.V. u hierbij ondersteunen. Onze fiscale adviseurs staan voor u klaar om u een gedetailleerd advies te geven.

Beleg veilig met ons investeringsfonds

Door te investeren in het Romex Investeringsfonds Spanje profiteert u niet alleen van aantrekkelijke rendementen, maar ook van de ervaring en betrouwbaarheid die gepaard gaan met een gevestigd familiebedrijf. Vraag voor meer informatie onze prospectus aan. Neem contact met ons op via 079 362 5822 of mail naar info@romex-investmenst.nl bij vragen of om uw interesse kenbaar te maken. We staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u verder te helpen bij het realiseren van uw investeringsdoelen.

LET OP! U belegt buiten AFM toezicht. Er bestaat geen vergunningsplicht voor deze activiteit.

Romex Investments: Dé projectontwikkelaar in top vakantielanden